Euroopan parlamentin vaaleissa määritetään kuka edustaa EU: n kansalaisia ​​parlamentissa seuraavien viiden vuoden aikana. Yhteensä Euroopan parlamentissa on 751 jäsentä, joista 73 tulee Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Mitä parlamentin jäsenet tekevät?

Aivan kuten Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentin jäsenet, parlamentin jäsenten päätehtävä on arvioida, muuttaa ja lopulta hyväksyä tai hylätä lainsäädäntö. Lainsäädäntöprosessi toimii kuitenkin eri tavalla kuin Yhdistynyt kuningaskunta. Asiantuntijakomiteoilla on ratkaiseva rooli, ja useimmat parlamentin jäsenet istuvat ainakin yhdessä.

Euroopan parlamentti on yksi kolmesta lainsäädännöstä vastaavasta EU: n toimielimestä. Euroopan komissio ehdottaa lainsäädäntöä, josta on keskusteltava. EU: n neuvosto, jossa kansallisten hallitusten ministerit istuvat, muuttaa, hyväksyy ja hylkää lainsäädännön yhdessä Euroopan parlamentin kanssa. Sekä neuvoston että parlamentin on sovittava lainsäädännön antamisesta.

Parlamentin jäsenet hyväksyvät enemmistöllä myös Euroopan komission seuraavan puheenjohtajan. Jos ehdokas hyväksytään tai hylätään pienellä marginaalilla, brittiläiset parlamentin jäsenet voivat olla ratkaisevia tuloksen määrittämisessä. Tämä saattaa kyseenalaistaa sekä presidentin että hyväksymisprosessin legitiimiyden, jos Brexit tapahtuu ja Ison-Britannian parlamentin jäsenet poistuvat parlamentista.

Kuinka usein niitä tapahtuu?

European Parliament elections

Euroopan parlamentin vaalit pidetään joka viides vuosi. Seuraavan parlamentin toimikausi alkaa heinäkuusta 2019 heinäkuuhun 2024. Tuleva parlamentti on yhdeksäs sen jälkeen, kun parlamentin jäseniä alettiin valita vuonna 1979. Euroopan parlamentti on ainoa suoraan valittu elin EU: ssa.

Milloin ne tapahtuvat?

Euroopan parlamentin vaalit pidetään neljän päivän ajan 23. – 26. Toukokuuta. EU: n jäsenvaltiot pitävät äänestyslippujaan eri päivinä kansallisten vaalisääntöjen mukaisesti.
Isossa-Britanniassa äänestys tapahtuu torstaina, tällä kertaa 23. toukokuuta. Suurin osa EU: n jäsenvaltioista pitää vaalit sunnuntaisin (26. toukokuuta).

Kuinka Yhdistynyt kuningaskunta äänesti viime kerralla?

Milloin tulokset ovat?

European Parliament elections

Vaikka äänestys tapahtuu eri päivinä eri jäsenvaltioissa, kukaan ei voi julkaista tuloksia ennen kuin kaikki äänestykset on suljettu klo 22.00 Ison-Britannian aikaa. Tämä johtuu siitä, että yhden maan tulokset eivät vaikuta äänestykseen toisessa. Tämä tarkoittaa, että huolimatta Yhdistyneen kuningaskunnan ja Alankomaiden äänestyksistä torstaina 23. toukokuuta, tulokset ilmoitetaan vasta sunnuntai 26. toukokuuta illalla.
Äänet Yhdistyneessä kuningaskunnassa voidaan laskea heti äänestysten päättymisen jälkeen 23. toukokuuta, mutta niiden on pysyttävä salaisina sunnuntaina klo 22 asti.

Paikallisten vaalivirkailijoiden tehtävänä on laskea he välittömästi vai odottaa äänestyksen viimeistä päivää. Vuoden 2014 Euroopan parlamentin vaaleissa ensimmäiset tulokset Yhdistyneessä kuningaskunnassa tulivat Koillisesta sekä Yorkshirestä ja Humberista sunnuntaina noin klo 22.15. On todennäköistä, että koko Yhdistyneen kuningaskunnan tulokset saadaan vasta maanantai-iltana, vaikka suurin osa tuloksista ilmoitetaan yleensä alkuaikoina.

Mihin vaalit ovat Euroopan parlamentin vaaleissa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *